Годжи бери. Стройна фигура без проблем

Лечебните свойства на goji berry са известни отдавна. От незапомнени времена Тибетският народ е използвал ягодите за поддържане на общо здравословно състояние, като ги добавяли в храната и приготвяли специална тинктура – напитка за дълголетие. Традиционната китайска медицина също е обърнала внимание на това средство за защита. Често хората наричат годжи бери “плодът на любовта”. Смята се, че плодовете способстват за запазване на мъжката сила и способността за зачеване, затова традиционно Годжи бери се предлага на младоженците.

goji berry

В съвременното общество Годжи бери е известно преди всичко като средство за отслабване. Наистина, редовната употреба на тези плодове има благоприятен ефект върху метаболизма на тялото, което от своя страна помага за намаляване на телесното тегло.

Ефектът от този продукт се дължи на внимателния набор от полезни вещества, които съдържа Годжи бери:

 • 21 ценен минерал (желязо, цинк, йод, калий, калций, селен, и т.н.);
 • 18 аминокиселини (включително 8 незаменими);
 • 6 основни витамини (особено съдържа много витамин С; в 100 г плодове съдържат 148 мг витамин С, което е 1,5 пъти повече от допустимата дневна норма );
 • 5 каротеноиди, включително бета-каротен;
 • 8 полизахариди и 6 монозахариди;
 • 5 ненаситени мастни киселини, включително линолова и алфа-линоленова киселина.

купувам goji berry

Полезните свойства на годжи бери

Отзивите на клиентите обикновено сочат за мощния ефект на ягодите на изгаряне на мазнини.

Но, независимо от факта, че тези плодове обикновено се използват за намаляване на телесното тегло, те имат и други полезни свойства:

 • Подобряват съня;
 • Подобряват настроението;
 • Помагат в борбата с депресията;
 • Намаляват кръвната захар;
 • Подобряват общото състояние на кожата;
 • Помагат да се забавят процесите на стареене в организма;
 • Увеличават физическата издръжливост;
 • Предотвратяват образуването на целулит при жените;
 • Подобряват потентността при мъжете;
 • Намаляват нивото на “лошия” холестерол.

Препоръчва се да се приема Годжи бери не само като средство за загуба на тегло, но също така и за пречистване на организма. Благодарение на своите антиоксидантни свойства плодовете извеждат токсините от организма, като освобождават вашето тяло от различен “боклук”, натрупан в резултат на нездравословна храна и нездравословен начин на живот.

Годжи бери може да се използва както като самостоятелен продукт, така и в комбинация с други методи за намаляване на теглото. Ниската калоричност на годжи позволява да се използва дори по време на диета.

годжи натурален продукт

Как да използваме годжи бери за отслабване

Годжи бери може да се използва в “чиста” форма и да се добавя в различни ястия. Всъщност можете да направите цяло меню от здравословни и вкусни кулинарни ястия, съдържащи Годжи бери. Най-важното е да не надвишавате допустимата дневна доза. На ден може да ядете не повече от 20-30 грама сушени ягоди – това се дължи на високата концентрация на витамини в тях. Последствията от предозиране не са смъртоносни, но са неприятни:

 • болки в корема;
 • гадене;
 • диария;
 • безсъние.

Освен това трябва да се вземат предвид ограниченията, свързани със здравословните причинии и особеностите на вашия организъм. Не може да използвате Годжи бери в следните ситуации:

 • бременност,
 • кърмене,
 • ниско кръвно налягане (хипотония),
 • стомашни язви,
 • алергия.

купувам goji berry

Категорично е забранено да използвате Годжи бери в изброените по-горе случаи. Все пак, ако нямате противопоказания, можете напълно да оцените тяхната сила. По-долу са представени някои варианти за тяхното прилагане:

 1. “Чай годжи”. Залейте една чаена лъжичка сушени плодове с 250 мл гореща вода и оставете да престои 10 минути. Може да изядете ягодите, а напитка да изпиете.
 2. Смути с годжи бери. Сложете в блендер една чаша обезмаслено кисело мляко (или друг ферментирал млечен продукт), една супена лъжица годжи бери и няколко парчета зелена ябълка. Пасирайте сместа, докато не добие еднородна консистенция.

Цената на goji berry

Онлайн магазините предлагат годжи бери по най-достъпна цена, тъй като се изключва всякакво посредничество, а оттам и увеличаване на цената. Можете да поръчате Годжи бери почти по себестойност. Допълнително се плаща само доставката.

Освен това, закупувайки Годжи Бери на този уебсайт, гарантирано ще получите продукт с високо качество без изкуствени добавки, ароматизатори и консерванти.

Самото дърво годжи расте в различни краища на света. Въпреки това, най-ценни за човека се смятат именно плодовете, отглеждани в планините на Тибет. Специалният климат и чистият планински въздух позволяват на годжи да придобие всичките си ценни свойства. Ягодите се насищат с естествена сила, като по този начин стават склад на витамини и минерали, които всички искаме да получим.

Ефективност на Годжи бери

преди и след

Тези, които за пръв път се замислят да си купят ягодите годжи, определено имат съмнения за качеството на продукта.

Въпреки това, много хора по целия свят вече са изпитали ефекта на Годжи бери. Ефективността на Годжи бери за загуба на тегло е многократно доказана, както сочат многобройните мнения на потребителите. Разбира се, има хора, които не са получили желания ефект. Обикновено това се дължи на големия брой фалшификати, които не могат да заменят истинския Годжи бери и нямат същия набор от хранителни вещества. За съжаление, никой не е застрахован от измамници, но може да разберем, ако сайтът съдържа невероятно ниска цена;

Истинския Годжи бери трябва да бъде ярко червен и сладък, с лека киселинност. Ако ягодите са горчиви, кисели или солени, това означава, че са ви измамили.

Привържениците на храни с добавка на Годжи бери са спортисти и актьори, които се грижат за здравето си и не искат да харчат пари за лекари. Начина на хранене на хора, които активно спортуват, трябва да бъде добре балансиран и богат на витамини. Годжи бери е идеален като витаминна добавка.

Да, за съжаление, ефекасните средства често се фалшифицират. Но с това, може (и дори трябва) да се борим. Ако искате да получите истински Годжи бери, поръчайте продукта от нашия уебсайт.

купувам goji berry

Годжи бери. Стройна фигура без проблем
Rate this post

Leave A Reply

Your email address will not be published.